Yanitsa Ilieva

Yanitsa Ilieva

SAP HCM/ Successfactors HCM Team Manager

Яница заема позицията SuccessFactors HCM Application manager в глобалния ИТ екип на Атос и участва в ключови проекти, свързани с глобалното решение за човешки ресурси в самата компания. Допринася активно към стратегически инициативи като Atos Expert Community (като съвместно със свой колега координират областта Enterprise Applications) и Atos Scaler (Атос Акселератор) в портфолио екипа. В последната година е ментор на екип от млади таланти като част от програма за развитие на служителите в компанията. 
В края на 2019 година завършва Execute MBA програмата към Cotrugli Business School, както и специализираната програма за таланти на Атос: Gold for Technology Leaders съвместно с IfM, University of Cambridge, Великобритания и University of Paderborn, Германия.
 
Несъмнено сте попадали на покани за събития от HR & People Analytics Sofia chapter и Hacking HR Sofia chapter. Това са 2 сбъднати мечти за Яница, които успява да осъществи през 2019 година. 
Целта на двете инициативи е да допринесе за експертните общности (и двете са глобални организации, където България да бъде представена от най-добрите идеи и решения, истории) и едновременно с това локалната екосистема да има възможност да обмени опит, идеи, контакти и ноу-хау в 2 горещи области:
  • Вземане на информирани решения с цел подобряване на резултатите на бизнесите посредством служителите (HR & People Analytics- основател).
  • Въвеждане на смели, нови, преобразяващи идеи, методологии, технологии и възгледи с цел "хак-ване" на ЧР отделите отново с цел подобряване резултатите на бизнесите във всеки аспект (Съосновател: екипът включва още четирима вдъхновяващи експерти с взаимно допълващи се профили).
В свободното си време се отдава на книги, медитация и отскоро натурално парфюмерство.

Sessions

Локална екосистема за експертни общности като начин за устойчиво кариерно израстване (12:00 - 12:15)